Som en stafett eller et kjedebrev har tre fabelaktige fellesarbeid – et for hvert av de nordlige fylkene – blitt realisert av 29 kunsthåndverkere. Prosessene har man kunnet følge på prosjektets egen Facebook-side. I løpet av desember skal de tre kjedene overrekkes tre verdige personer, som har blitt stemt fram av facebook-publikummet.

Samtidig markeres jubileet og «Kjede(re)aksjon»-prosjektet med kunsthåndverkernes egen vindusutstilling. Her vil man kunne finne en julegave helt utenom det vanlige. Utstillende kunstnere er Grethe Winther-Svendsen, Theresa Lewoc, Peter Rust, Ingunn Milly Hansen, Cecilie Haaland, Philipp Spillmann, Torill Bertelsen, Kari Elfstedt, Inger Anne Nyaas, Mette Paalgard, Heidi Kristiansen, Ingrid Cimmerbek, Ragnhild Lie, Marit, Landsend, Guri Moe, Cathinka Mæhlum, Kirsten Skaar Pedersen, Ingrid Larssen, Dagmar Mildes, Sigrid Bjørbek og Sylvia Henriksen.

Prosjektet er støttet av Norske kunsthåndverkereet en rekke priser for sitt arbeid for og med barn og unge.