Disappearing Acts

Lofoten internasjonale kunstfestival Disappearing Acts presenterer 24 kunstnere i en bygning med en historie og kvaliteter som i liten grad forbindes med noe av det som trekker hundretusener av turister til Lofoten.

Sted
Jern&Bygg
Fra
28. aug 2015
Til
27. sep 2015
Detaljer
Tir-søn: 11-20 Man: stengt

header-image-nnks_blue_text

Disappearing Acts er en utstilling med omskiftelige og ustabile ting som finner sted i et uskjønt bygg i et vakkert landskap. Den er et forsøk på å navigere mellom en drøm, et mareritt og et angrep på her og samtiden. De to ordene i tittelen har like stor betydning. Å fremheve det første ordet antyder en skjebnebestemt undergang og utslettelse, mens en fremheving av det andre ordet antyder handling, kanskje til og med en dose lekenhet.

Utstillingen inneholder verk som skifter mellom disse posisjonene, på leting etter en utkikkspost hvor det er mulig å få øye på de gjennomgripende forandringene vi står overfor, slik at vi kan handle, politisk og estetisk, her og nå.

Utstillingsstedet er den tidligere jernvare og møbelforretningen, på folkemunne kalt Jern & Bygg. Dette var en familieeid forretning i Svolvær, med kontinuerlig drift fra 1948 til 2010. Forretningen vokste gjennom tiårene, og nye avdelinger ble etterhvert bygd på originalbygningen. Da forretningen stengte i 2010, hadde butikkarealet økt til rundt 3500m2, spredt utover flere etasjer. Bygningen står nå som et siste eksempel på pragmatisk bryggearkitektur i Svolvær. Etter LIAF 2015 vil bygningen bli revet.

Til utstillingen er det en gratis guidebok med presentasjon av alle kunstnere og et essay av utstillingens kuratorer.