For Guds skyld!

Treffende og tidvis absurde sammensetninger skaper nye historier i Anne Ingeborg Biringvads assosiasjonsrike univers.

Sted
NNKS galleri
Fra
09. jan 2015
Til
15. feb 2015
Kunstnere
Anne Ingeborg Biringvad

Anne Ingeborg Biringvad har bakgrunn fra abstrakt ekspressivt maleri, men har de siste årene jobbet med sammensatte tredimensjonale objekter. Installasjonene hennes består av readymades hentet fra et hverdagsunivers, og har elementer av folkekunst, håndarbeid så vel som forkastede møbel- eller utstyrsdeler.

Prosjektet er en slags forlengelse av den maleriske utforskningen, men samtidig trekker hun inn en verden som lenge ble sett på som selve antitesen til det abstrakte maleriet. De treffende og ofte absurde sammensetningene skaper nye historier, og inneholder en mangfoldig assosiasjonsrikdom. Ved å trekke frem folklorens særegenheter på en fri og dristig måte, aktualiserer hun vårt visuelle språk og dens historie på tvers av hierarkier. I utstillingen «For Guds Skyld!» viser hun helt nye arbeider som fokuserer på menneskets måte å forholde seg til dyrene.

Dyret_i_meg
			

Kunstnerprofil

Anne Ingeborg Biringvad

Anne Ingeborg Biringvad er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Tidligere separatutstillinger har blant annet vært ved Trønderlag Senter for Samtidskunst, Galleri BOA og Galleri LNM.