Sted
NNKS galleri
Fra
09. okt 2015
Til
15. nov 2015
Kunstnere
Elisabeth Engen
Astrid Findreng
Grethe Britt Fredriksen

I sitt samarbeidsprosjekt har de tre kunstnerne vært opptatt av rester av materiell kultur, som med fraværet av mennesker likevel viser til menneskelig aktivitet og eksistens. I utstillingen presenteres ulike former for 3D-framstillinger i form av animasjonsfilmer og objekter.

Tittelen «Moderne ruiner» refererer til motiver som er så nær oss i tid at de fleste ikke vil anse dem som pittoreske. Arbeidene viser til to fabrikker fra norsk industris gullalder: Bergs Maskin på Lilleby i Trondheim og Marnar Bruk i Mandal. Disse fabrikkene er eksempler på anlegg som er plassert på de beste tomtene i byene, og som nå er i ferd med å erstattes av boliger. Utstillingen tar form som en helhetlig installasjon som gir en materiell og fysisk opplevelse av miljøer de har tatt utgangspunkt i. Hilde Marie Holsen har spesialkomponert musikk til de to filmene som vises i utstillingen.

Om kunstnerne

Elisabeth Engen, Astrid Findreng og Grethe Britt Fredriksen er alle Trondheimsbaserte kunstnere. De er utdannet ved henholdsvis Bergen kunsthåndverkskole (1980), Kunstakademiet i Bergen (1990), og Kunstakademiet i Trondheim (1982). Både sammen og hver for seg har de en rekke utstillinger bak seg. «Moderne Ruiner» er et samarbeidsprosjekt som har utviklet seg over flere år.

 

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd.